Speciale actie: gratis verzending op alle sticker-bestellingen!

Is het gebruik van keuringsstickers verplicht?

Alle arbeidsmiddelen zijn, zelfs bij normaal gebruik, aan slijtage onderhevig. Onder arbeidsmiddelen scharen we alle (hulp)middelen die gebruikt worden op de werkplek; machines, apparaten, transportmiddelen en gereedschappen. Hieronder verstaan we ook klimmaterialen, rolsteigers, valbeveiliging, elektrische gereedschappen en zelfs brandblussers en EHBO-trommels. Als werkgever bent u ervoor verantwoordelijk dat in uw bedrijf met goedgekeurde machines wordt gewerkt.

Keuringssticker volgende VCA keuring op rol

Om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan, staat in het Arbo-besluit beschreven dat werkgevers verplicht zijn om hun arbeidsmiddelen met regelmaat te laten keuren c.q. inspecteren.

Arbo, ISO, VCA en NEN

Vanwege deze grote aansprakelijkheid voor werkgevers én door de Arbowet, ISO, NEN en VCA-certificeringen kiezen steeds meer bedrijven voor een jaarlijkse keuring. Zo kunnen zij aantonen dat het bedrijf voldoet aan de veiligheidseisen op de werkvloer. Daarnaast stellen steeds meer opdrachtgevers als voorwaarde dat een bedrijf waar zij mee samenwerken aan deze bepalingen voldoet.

Keuringsbewijs

Uiteraard worden ook aan de keuring bepaalde eisen gesteld. Zo moet er een schriftelijk bewijsstuk aanwezig zijn, het keuringsrapport, om aan te tonen dat de keuring door een deskundige is uitgevoerd. Een keuringssticker op het betreffende arbeidsmiddel volstaat om op de werkplek aan deze verplichting te voldoen. Ook kan met een sticker de volgende keuringstermijn worden aangegeven. In principe zijn algemene keuringsstickers prima te gebruiken, maar desgewenst mag de norm vermeld worden. De meest voorkomende zijn VCA, NEN3140, NEN1010 en NEN2484. Wilt u liever een sticker bestellen met daarop uw eigen logo, bedrijfsnaam, tekst of kleur? Kies dan voor de Keuringssticker met uw logo en tekst

Waarvoor gebruiken we de keuringssticker?

De meest populaire keuringssticker is een ronde sticker met in het midden een jaartal en daaromheen de maanden van het jaar. De sticker laat zien wanneer er gekeurd is of tot welke maand van welk jaar aan de keuringsverplichtingen is voldaan. Na de keuring, of nadat geconstateerde gebreken zijn verholpen, plakt de keurmeester de sticker op het arbeidsmiddel. De keuringssticker is zowel in ronde als rechthoekige vorm verkrijgbaar, met standaardteksten om aan te geven wanneer de keuring of controle is uitgevoerd, of voor welke datum de volgende keuring moet plaatsvinden. Keuringstickers zijn verkrijgbaar op vellen of op een handige rol met 100 tot 1000 stuks en een diameter van 20 mm, 30 mm of 40 mm., en dat in wel vijftien kleuren! Ook kunt u kiezen voor een volledige gepersonaliseerde sticker met een eigen tekst, logo of bedrijfsnaam, een genummerde sticker of een blanco, beschrijfbare sticker.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Klik hier voor meer informatie | Melding sluiten

Venster sluiten
Image

Venster sluiten
Download file

Advies: print dit bestand uit (1:1 op 100%) en bekijk of het logo en de tekst leesbaar zijn, is dit niet het geval ga dan terug en wijzig het formaat van de sticker.